Om GUC

Grupo Uniao Na Capoeira (GUC) ble grunnlagt i 1983 i Brasília (Brasil) av Mestre Umoi. Seinere har gruppa sakte men sikkert vokst, og nå finnes GUC også i Portugal og Canada i tillegg til åtte steder i Norge: Oslo (på Blindern og i Arbeidergata 4 Oslo (Studio Orient) ), i Horten, Trondheim, Bergen og i Ås).

Capoeira kom til Norge høsten 1993 da Ellen Stokland, som hadde trent med Mestre Umoi i Portugal, startet opp treninger i Oslo og sammen med en gruppe studenter etablerte Grupo Capoeira na neve i Oslostudentenes idrettsklubb (OSI). Capoeira na Neve var først en uavhengig søstergruppe til GUC og gikk i 2003 inn i GUC som fullverdig medlem og fikk navnet Grupo Uniao Na Capoeria. Mestre Maclau fikk samtidig hovedansvaret for gruppens arbeid i Norge.

Mestre Maclau som er Mestre Umoi sin elev fra Brasília har ansvaret for arbeidet GUC driver i Norge. Vi er stolte av å være den eneste capoeiragruppa i landet som har en Mester. Mestre Maclau bor Oslo, men reiser jevnlig og har nær kontakt med alle gruppene rundt om i landet. Erfaringen og engasjementet han viser på Capoeiraen og gruppas vegne, og all hans kunnskap er en inspirasjon for oss som har mulighet til å trene